E minunat sa fii James Suckling

joi, 19 aprilie 2012

Va era dor de cel mai bun prieten al punctelor, James Suckling? Ei bine, se pare ca a comis-o din nou. Un nou scandal sta sa erupa in lumea vinului, dupa deja cunoscuta poveste de dragoste dintre Jay Miller si Pancho Campo. Despre ce este vorba de data asta? Tot despre bani, bineinteles, pai ce credeati?

La Presse, un cunoscut ziar canadian, a intrat in posesia unor documente care confirma faptul ca James Suckling a fost platit de catre SAQ (o organizatie de stat care detine monopolul pe retail-ul de vin din Canada) cu numai putin de 24.000 dolari, anul trecut. Pentru ce anume, este usor de intuit. SAQ l-a platit pe Suckling pentru ca acesta sa deguste vinuri si sa le puncteze cum se cuvine, urmand ca toate notele de degustare sa apara pe ambele site-uri ale impricinatilor.  In timp ce SAQ a recunoscut cate ceva dupa aparitia articolului in La Presse, reactia lui Suckling este inca asteptata.

Acum, dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, nu am nimic impotriva sa fii platit pentru a-ti face treaba. E normal, atunci cand esti independent, ai nevoie de surse de venit. Marea problema este ca la momentul respectiv, atat SAQ cat si Suckling au negat vehement orice implicatii financiare. Nu cred ca cineva i-ar fi luat capul americanului, daca totul era facut public la acea vreme. Acum insa, dupa ce negi o chestie si ai fost prins cu mata-n sac, s-ar putea ca imaginea ta sa aiba de suferit. Mai ales ca nu esti un neica nimeni, ci unul dintre cei mai influenti critici de vin la ora actuala. Ce credibilitate mai au punctajele tale?

Sunt doar vreo 75 de puncte pentru asta :) Si nu uitati: omul traieste in Toscana, da? Pentru asta sunt vreo 95 de puncte.


4 comentarii:

Dan spunea...

Hi..hi...citisem si eu ceva de genul la Dr.Vino pe blog. Tipul devine din ce in ce mai penibil... Si mai bogat...:) De unde axioma ca banii sunt apanajul penibilitatii..:)

Ciprian spunea...

N-am nimic impotriva sa devina mai bogat, dar penibilitatea deja e la cote alarmante

Nadia Ilea spunea...

Chiar sunt penibili. Am avut ocazia sa degust alaturi de Pancho Campo si pot sa va spun ca nu este nimic pe dinafara, dimpotriva, chiar am ramas dezamagita, asteptand complet alt nivel de la un Master of Wine atat de cunoscut. Sunt doar fumuri si favoritisme pentru unii si cel mai interesant e ca sunt vazuti ca niste zei si fac publicitate pentru anumite vinuri ce nu merita....hahahaaaaaa

Ciprian spunea...

Nadia, sunt sigur ca stii situatia mai bine, traind in Spania :) Multam pentru info!

Exact asta este marea problema cand afli asemenea chestii: credibilitatea unor asemenea indivizi. Cum pot merge unii in orb, doar pe baza unor puncte date stim noi cum, nu-mi pot explica...

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp