"Cocosul" Feteasca Neagra 2009 - Cramele Recas (Romania)

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Aseara a fost inca un prilej de taifas cu George, in fata catorva vinuri bune. Printre ele s-a strecurat si aceasta sticla, "impuscata" cu doar 12 lei din Kaufland, intr-un colt cu mai multe produse la discount. Asta da afacere.

Vinul s-a prezentat foarte bine, fara probleme, si mi-a aratat ca poti scoate o Feteasca Neagra "nealterata", daca vrei cu adevarat. Nas destul de inchis initial, cernelos, pamantos, o surpriza placuta pentru mine; fructe negre, pruna si, cam dupa 1 ora, au aparut puternice aluzii piperate. Lactate free :)). Gustativ, acest Cocos are un corp mediu, este usor de baut, cu multe tonuri de pruna proaspata (incredibil, dar nu afumata :D), cirese negre si un final dominat de condimente uscate. Taninii sunt extrem de fini, iar aciditatea este ok, cu toate ca as fi preferat-o ceva mai sus.

Una peste alta, o surpriza foarte placuta, mai ales daca v-ati saturat de exemple de FN fortata, machiata si inecata inutil in baric. Cred ca isi face banii si la pretul normal de 25-27-30 de lei, in functie de surse. Din punctul meu de vedere, bininteles.


2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Asta da afacere, 12 lei.

Ciprian spunea...

Yep, a ochit-o bine George

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp