Despre acest producator ati mai tot citit in blogosfera de vin, si cred ca veti mai "indura" destule relatari despre vinurile de la Geiben. Producator mic din Mosel, interventii tehnologice minime si preturi care fac multe vinuri de pe la noi sa para ridicole.
Fisa tehnica a acestui Auslese 2003 arata cam asa: 10 vol % alc, 61g/l rest de zahar, 5,3g/l aciditate. Nici Riesling-ul german nu a scapat de seceta care a marcat anul 2003 in mai toata Europa, asa ca aciditatea ceva mai scazuta era de asteptat.
Culoare galbena clara si stralucitoare. Nasul este timid, fara a-ti muta narile din loc. Nu ai totul pe tava, ci trebuie sa pornesti in cercetare. Note florale elegante, mai ales tei, mar bine copt, fagure si mandarine. Exista si nuante de petrol, dar acestea sunt foarte, foarte fine. Echilibrul aromelor este impresionant.
Gustativ, vinul are corpolenta, rotunjime si debuteaza in forta cu note mieroase si de piersica suculenta, dupa care vine o adiere de ananas. Restul de zahar se simte dar nu este nici pe departe lipicios sau greu. In plus, aciditatea medie taie dulceata pe final, cu note citrice (mandarina) si usor minerale. Post-gust persistent si elegant.
Imi plac aceste vinuri de la Geiben. Sunt echilibrate, elegante si foarte discrete. Nu sunt agresive, ci trebuie sa le descoperi aromele, pas cu pas. Un pret? 7,5 Euro/sticla (transport inclus). Ridicol de bun la banii si vechimea lui.
Budapesta: ce să faci, mănânci și bei în 3 zile
Acum o săptămână
7 comentarii:
Urmeaza 1997 zilele astea :)
85/7.2/7.7 - zahar/aciditate/alcool si 34 de lei.
Hehe, am vaut ca i-ai dat cep :) Nici o problema cu el, nu?
Probleme mari la deschidere, motorina si alifie din plin l-am mai parcat pana deseara, incepuse sa dea primele semne bune dupa 3-4h.
Ehh, l-ai nimerit si tu taman pe cel de pe campurile petroliere :))
cel din 97 e foarte diferit, o aroma si un gust aparte, dar nimic legat de petrol. :)
maine pleaca spre Galati si cutia cu "vechituri". :)
Ok, Florin, multam! :)
Trimiteți un comentariu