Domaine La Croix Belle - Le Champ du Coq 2009 (Franta)

marți, 20 martie 2012

Impresiile lui George despre acest vin le puteti citi aici. Subscriu in totalitate. Cupaj de Syrah, Grenache Noir si o idee de Merlot. Produs de catre Jacques et Francoise Boyer, in zona Cotes de Thongue. Interesanta este si mentiunea "Indicatie geografica protejata", destul de rar folosita in Franta.

Culoare rubinie intensa, cu reflexii purpurii-violete. Nas dintr-o bucata, coacaze, cirese negre, paine dospita, aluzii pamantoase, condimente si ciocolata amaruie. Gustul este plin, direct, dar nici pe departe greu. Afinele sunt dominante iar finalul este mediu, condimentat, cu tanini bine infipti si aciditate excelenta. Alcool foarte bine integrat (13,5%). Post-gustul este suculent si plin de cirese negre proaspete.

Un vin autentic, usor rustic (in sensul bun), fara briz-briz-uri inutile, milioane de arome sau lemn cu nemiluita. O introducere perfecta in zona scaldata in soare din sudul Frantei. Chiar daca pe contra-eticheta este sugerata o invechire de 3 ani, structura exemplarului de fata mai permite inca vreo 3-4 ani in plus de uitare in pivnita.

34 Lei - Vinexpert. Un pret corect, tinand cont de locatie.


2 comentarii:

George Mitea spunea...

Un vinutz foarte bun. Eu am gustat 3 ani consecutivi, si m-a surprins prin faptul ca apar schimbari:) Ma gandesc ca daca era industrial avea acelasi gust an de an...

Ciprian spunea...

Yep, e sincer vinul asta, stiu ca esti un mic fan :)) Cam greu sa faci vinuri industriale de pe la 1794 :)

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp