Cum alegem un vin. Serios?

luni, 26 martie 2012

In primul rand, adresez multumiri netarmuite Ralucai Bauer pentru faptul ca mi-a pus la dispozitie acest articol mirobolant, cu titlul "Cum alegem un vin". Piesa de rezistenta este semnata de un oarecare Catalin Vacaru si este aparuta intr-o revista dedicata transportatorilor. De care anume, nu cunosc amanunte.

Ma rog, asta are mai putina importanta, de interes planetar este continutul. Ei bine, dragii mei, acesta este de mare exceptie si documentat cu un excesiv simt de raspundere...limitata. Vorba lunga, saracia omului asa ca aveti mai jos opera de arta in toata splendoarea ei. Comentariile sunt de prisos, va urez amuzament maxim si teribil :))

P.S. Mi-a venit mai usor sa convertesc pdf-ul respectiv in jpg, astfel ca puteti da un simplu click pe poza sau puteti salva imaginea pentru a nu folosi lupa la citire.


14 comentarii:

Dan spunea...

Superb! Nu stiu daca puteam pune mai concis si mai bine problema! :)
Deci aia cu taninul e totala: "taninul poate provoca migrene chiar si persoanelor fara astfel de probleme"..:))
Adevarul ca si articolul de fata poate provoca migrene si persoanelor pe care, in general, taninul nu le afecteaza..:))

Dan spunea...

Sau:"puteti apela la un somelier pentru a va citi notele de pe sticla"
Cu prima ocazia asta o sa fac: comand o sticla de SERVE si il chem pe somelier sa imi citeasca de pe ea...in toate limbile..:))
daca zice ceva ii bag articolul de fata sub nas!
Off topic: stii cumva unde se pot face abonamente la revista respectiva? Are rubrica de vin tot timpul? :)Aia cu "extras din curs de chimie" e totala..:)))
Sau "vremea coopereaza mai bine cu unele vinuri" ..:)) Aici eu as reformula: "Vremea coopereaza mai bine cu anumiti producatori"..:))

Ciprian spunea...

Dane, detalii mai multe despre ce revista e vorba, nu stiu; doar ca e una pt transportatori. Mie epice mi s-au parut remarcile cu privire la aciditate si arome + ca vinurile din ani mai slabi sunt imbuteliate in formate mai mari :)) Deci, da!

Dan spunea...

Trash the Magnums..:) Nu ajunsesem inca pana acolo..:)
Dar aia cu "label-ul" vinului cum e? :))
Sau: "se crede ca anul 1990 a fost excelent pentru toate tipurile de vin":) Comandati o sticla din 1990 = vin garantat ca fiind bun!!!

Ciprian spunea...

Da, tipul are informatii la prima mana :))

Ciprian spunea...

Ce-i drept, 1990 a fost un an excelent in mai toata Europa, dar limbajul e cel care face totul

Nadia Ilea spunea...

Am ramas impresionata, un articol pe cinste, doar sper ca nu a fost citit de prea multa lume si ca autorul nu o ia prea in serios sa mai scrie unul, atunci ar fi posibil sa descoperim noi procese in elaborarea vinului. Te felicit pentru postare, m-am distrat de minune

Ciprian spunea...

Nadia, multam pentru vizita si pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca te-ai distrat, asta era si scopul :) Si eu sper ca tipul nu se ia prea in serios, dar la noi asta e o mare problema

ADRIANA spunea...

Multă lume năcăjîtăăă !:-))) Se pare că, acum , în afară de politică şi fotbal, mai toată lumea se pricepe la vin ! Aş fi vrut să selecţionez cîteva pasaje! Aş! Ar trebui să selecţionez tot articolul! Se pare că autorul este un începător-necunoscător şi intr-ale vinului şi intr-ale redactărilor ! Să nu fim răi! Să-i mai acordăm şanse! Dacă nu le ia singur ! Dar, ce este cu acest "WINE CLUB"? Este o revistă sau este numai o pagină dintr-o publicaţie? Care?

Ciprian spunea...

Adriana, chiar daca nu te pricepi, acum exista si Gugal :D Nu stiu exact ce publicatie este, dar Cosmin Grozea l-a dibuit pe individ, pe bestjobs http://www.bestjobs.ro/catalin_vacaru_1985

sunmirror spunea...

Omul e un adevarat Sergiu Nicolaescu in devenire - operator de imagine, prezentator, "etalator" de cunostinte pe web, editor, "coordinator". :)))) Iar in timpul liber are si aptitudini artistice: se uita la filme western cu prietenii si... "nuvele sf". Una dintre ele poate fi citita in postarea de mai sus.

Ciprian spunea...

E in cursa pentru premiul Nebula de anul asta :))

ADRIANA spunea...

:D !Corect, exista Goagalu' dar, daca nu stii CE informatii sa iei si CUM sa le pui cap la cap, poa' sa vina Gugal si cu mama lui si cu toata familia ca, rezultatele "se vede" si aceste cuvinte "ne doare"!!:D

Ciprian spunea...

Si asta-i adevarat :D

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp