Bravo, Francesca!

duminică, 6 iunie 2010


Imi pot doar inchipui ce sarbatoare a fost in Italia intr-o anumita zi de sambata. Ieri s-a consumat una dintre surprizele cele mai placute de la turneele de Grand Slam, din ultimii ani. Francesca Schiavone, favorita nr. 17, a castigat superb turneul de la Roland Garros, scriind astfel istorie atat pentru Italia cat si pentru tenisul mondial.

In aceasta editie a Open-ului francez am avut o finala surprinzatoare. Pe de o parte, Schiavone, cea care, la cei 29 de ani ai sai, s-a vazut in aceasta faza a competitiei pentru prima data in cariera. De cealalta parte am avut-o pe australianca Samantha Stosur, probabil jucatoarea cu cea mai fulminanta ascensiune in circuit din ultimii 2-3 ani. Dupa cum era de asteptat, Stosur pleca favorita in ochii specialistilor - locul 7 mondial, dar si jocul extrem de solid aratat anul acesta la Roland Garros, unde a insirat pe drum o serie de nume mari dintre care amintesc pe Justine Henin, Jelena Jankovic si Serena Williams.

Meciul a inceput foarte echilibrat, cu Stosur hotarata sa-si valorifice la maxim serviciul excelent si lovitura sa marata de dreapta. Schiavone, in schimb, a avut destula rabdare si a atacat exact cand a trebuit. Italianca a jucat tactic impecabil, riscand de foarte multe ori cu aparitii dese la fileu si executii tehnice care mi-au amintit de vremurile romantice ale tenisului. De fapt, impresia mea a fost ca meciul s-a jucat in punctele de la fileu, unde italianca a dominat copios. S-a mers cap la cap pana la 4-4, atunci cand Francesca a facut un break, a castigat game-ul urmator si si-a adjudecat primul set cu 6-4. In setul urmator, povestea a continuat cam in aceeasi maniera, ajungandu-se inevitabil la tie-break. Aici, Francesca a dat dovada de o determinare cum rar mi-a fost dat sa vad in ultima vreme. O incarcare extraordinara cu energie, lovituri care i-au iesit din orice pozitie; ce sa mai, italianca a fost o adevarata furtuna. 7-2 in tie-break si astfel s-a consumat una dintre victoriile frumoase si emotionante de la Roland Garros.

La final, trebuie sa o felicit si pe Sam Stosur, care a confirmat ascensiunea incredibila din ultima vreme. Desigur, australianca era cunoscuta ca o mare specialista la dublu, dar la simplu a inceput sa faca ochi relativ de curand. Si sa nu uitam ca ea a prins semifinalele anul trecut, la acelasi Roland Garros. In rest, ma bucur nespus pentru victoria Francescai, o jucatoare old school, cu un stil de joc cum putini mai etaleaza in aceasta era a puterii si vitezei in tenis. De data aceasta, au invins inima si jocul tehnic, iar acest lucru nu poate decat sa ma incante...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Copyright © 2010 Vinul si Pasiunea | Layout by Atomic Website Templates | Distributed by: best minimal blogger theme free blog template html codes | best vpn galaxy s2 best vpn l2tp