tag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post5473910096651997552..comments2023-10-29T11:40:04.172+02:00Comments on Vinul si Pasiunea: Chateau La Tessonniere 2004 - Medoc Cru Artisan (Franta)Ciprianhttp://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-17401669310450608412010-11-26T10:30:42.282+02:002010-11-26T10:30:42.282+02:00Horia, multam pt vizita! Ehh, am mentionat ca n-a ...Horia, multam pt vizita! Ehh, am mentionat ca n-a auzit "mai nimeni", deci am lasat o portita de scapare :)<br /><br />Vin, vin la Goodwine :) Sper sa ne identificam pe acolo :)Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-54669035765735806742010-11-26T08:19:27.693+02:002010-11-26T08:19:27.693+02:00Ciprian, mai sunteam cativa care am auzit de Cru A...Ciprian, mai sunteam cativa care am auzit de Cru Artisan, de ce esti rau?:)Te-astept la Goodwine!:)horiahttp://www.vindinpresa.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-50807795241566698652010-11-05T11:56:24.175+02:002010-11-05T11:56:24.175+02:00Hehe, pai referintele aromatice tin de fiecare nas...Hehe, pai referintele aromatice tin de fiecare nas in parte. Parerea mea :) Fiecaruia dintre noi ii poate mirosi altceva in acelasi vin, de aceea exista sute de pareri impartite si de aceea e frumos jocul :) <br /><br />Scuze, tertiare am vrut sa spun si eu dar mi-a iesit secundare, my bad... Ce te faci ca am citit la unele vinuri nebaricate cum unii au detectat vanilie :)) Atatea nasuri, atatea referinte aromaticeCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-72473160167576247542010-11-05T11:35:20.033+02:002010-11-05T11:35:20.033+02:00Da, am citit si eu intre timp, si se pare ca arome...Da, am citit si eu intre timp, si se pare ca aromele de piele apar ca arome tertiare (nu secundare, alea sunt date de drojdii si fermentatie, inclusiv malolactica). Insa eu am asociat pielea mai degraba cu lemnul, nuantele acelea putin chimice, de geaca de piele. Deci revenim la eterna problema a referintelor aromatice... Offf.Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-18615205708657775702010-11-05T11:28:20.004+02:002010-11-05T11:28:20.004+02:00Mihnea, pentru ca m-ai facut sa cred ca nasul meu ...Mihnea, pentru ca m-ai facut sa cred ca nasul meu a luat-o razna, m-am informat :))<br /><br />Se pare totusi ca nu sunt singurul nebun care detecteaza piele in vinuri nebaricate. De exemplu, Torbreck Juveniles, un vin invechit in cuve: http://www.cellartracker.com/wine.asp?iWine=63848. Cuvantul "leather" apare destul de des pe acolo :))<br /><br />Ma gandesc ca acest Tessonniere are si ceva ani peste el, poate si-a dezvoltat ceva arome secundare intre timp...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-84965620214416171842010-11-05T10:32:12.663+02:002010-11-05T10:32:12.663+02:00Si inca ceva :) Notele de piele, eu le asociez mai...Si inca ceva :) Notele de piele, eu le asociez mai mult cu cele pamantoase, decat cu cele evident venite de la baric...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-10768947565193053992010-11-05T10:28:18.418+02:002010-11-05T10:28:18.418+02:00Scuze, uitasem :) A fost deja festivalul vinului i...Scuze, uitasem :) A fost deja festivalul vinului in Carrefour, e cam pe la jumatatea lui septembrieCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-43459761979522378212010-11-05T10:26:58.546+02:002010-11-05T10:26:58.546+02:00Mihnea, sau poate vin din sol :) Conform site-ului...Mihnea, sau poate vin din sol :) Conform site-ului lor, vinul nu este baricat, este invechit in cuve din inox. Cred ca s-a format o parerea cam aiurea ca astfel de arome vin musai din butoi. Ceva imi spune ca nu e litera de lege; aromele de care pomeneai nu iti sareau in nas, dar erau acolo. Sa nu uitam ca vinurilor de Medoc, mai ales, li se asociaza nuante de tabac si lemn de cedru, dar absolut nimeni nu le atribuie baricarii - ci, mai degraba, tipicitatii soiurilor din zona respectiva...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-88872581646055972712010-11-05T10:20:52.251+02:002010-11-05T10:20:52.251+02:00Destul de straniu ca un vin care nu a vazut lemnul...Destul de straniu ca un vin care nu a vazut lemnul (sau spuneai doar de baric?) poate da arome de piele, cutie de lemn, tutun etc. Aceste note nu prea vin din struguri sau drojdii, ci din lemn - fie el butoi, baric sau chipsuri.<br /><br />Cand e festivalul vinului la Carrefour? Sau a fost deja?Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-43961964859838571452010-11-04T19:54:22.810+02:002010-11-04T19:54:22.810+02:00@sunmirror,
cam asa a decurs treaba; ce-i drept, ...@sunmirror,<br /><br />cam asa a decurs treaba; ce-i drept, la astfel de mici producatori nici nu gasesti multe informatii, dar poti compensa printr-o cunoastere a zonelor din Bordeaux, clasificari, etc. Nu este nimic garantat, doar ca exista ceva mai multe sanse sa gasesti ceva baubil in astfel de cazuri. Mentiunea cru artisan a contribuit si ea. E cate putin din fiecare, stii cum se spune :)<br /><br />@cazan cu vin,<br /><br />Nu e chiar asa mare curaj, atata timp cat nu golesti un cont bancar gras pe un vin :) Carrefour are o selectie destul de buna de Bordeaux - partea proasta sunt conditiile de stocare. Daca e sa iei ceva, e bine sa profiti de festivalul vinului din toamna, cand primesc marfa noua. Am incercat mai multe vinuri ieftine din regiune de la Carrefour si pot spune ca nu am dat, pana acum, de vreo posirca ordinara; toate au fost baubile si destul de corecte...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-39632915844563390022010-11-04T19:25:24.562+02:002010-11-04T19:25:24.562+02:00Curaj mare. Eu recunosc: zona Bordeaux din superma...Curaj mare. Eu recunosc: zona Bordeaux din supermarket nu există :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05197498413597805551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-68332833424874307282010-11-04T15:08:15.371+02:002010-11-04T15:08:15.371+02:00Se pare ca ai facut o descoperire frumoasa. :) L-a...Se pare ca ai facut o descoperire frumoasa. :) L-ai vazut la raft, te-ai documentat si apoi ai cumparat? Sau ai vazut clasificarea "Cru Artisan" si te-ai riscat? Banuiesc ca e a doua optiune, din moment ce zici de noroc...sunmirrorhttps://www.blogger.com/profile/00599732455914344465noreply@blogger.com