tag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post656070995417315297..comments2023-10-29T11:40:04.172+02:00Comments on Vinul si Pasiunea: Nivelul de alcool in vin, incotro?Ciprianhttp://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-139963102671843772009-08-11T15:53:20.699+03:002009-08-11T15:53:20.699+03:00dragos, nu fi magar :))dragos, nu fi magar :))Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-52125047351875864432009-08-11T15:28:27.684+03:002009-08-11T15:28:27.684+03:00tarii cat mai mult alcooltarii cat mai mult alcoolOanahttps://www.blogger.com/profile/06970796561682327356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7999443916429200722.post-58923909112885355872009-08-10T10:22:48.203+03:002009-08-10T10:22:48.203+03:00Interesant subiectul, mai ales în contextul încălz...Interesant subiectul, mai ales în contextul încălzirii globale care nu e o găselniţă media, ci chiar se petrece. Citeam într-o carte că se estimează ca până în 2050 temperaturile din regiunile vitivinicole vor creşte serios, şi anume: Bordeaux 2,33 grade, Rioja 2,52 grade, Sudul Portugaliei 2,85 grade, Rhone 2,26 grade. Dacă ne găndim că în ultimii 50 de ani temperatura medie din timpul sezonului de creştere a viţei de vie a crescut cu circa 2 grade, poţi să îţi imaginezi ce impact vor avea următoarele creşteri.<br /><br />Fără intervenţie tehnologică nu se vor mai putea obţine vinuri de calitate sub un nivel rezonabil. Ideea este că în tot acest timp şi partea tehnică a avansat, deci calitatea vinului a crescut, compensând creşterile de temperatură. Dar în curând nu se va mai putea continua fără tehnici de reducere a alcoolului din must sau din vin, cum sunt osmoza inversă sau distilarea cu vacuum. Dar acestea sunt, aşa cum ai remarcat şi tu, scumpe.Mihnea Mironescuhttps://www.blogger.com/profile/02791362274658495360noreply@blogger.com